Helgrillad kyckling i Airfryer

Så gör du en saftig helgrillad kyckling med krispigt skinn i Philips Airfryer!
Portioner 3-4, Förberedelse: 5 min., Tillagningstid 30-40 min.

Ingredienser
1 hel kyckling (ca 800 g)
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Färsk timjan
1 hel vitlök
1 citron

Så här gör du:
1. Skölj av kycklingen i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper.
2. Pensla eller gnid därefter in oljan över hela kycklingen.
3. Salta och peppra
4. Lägg timjankvistarna i botten av Airfryer-korgen, och lägg kycklingen ovanpå.
5. Dela citronen i två och gnid in saften av ena halvan över kycklingen, samt lägg andra halvan i korgen bredvid kycklingen.
6. Dela vitlöken i två och lägg ner dem i korgen tillsammans med kycklingen.
7. Tillaga i Airfryern i 180 °C, 30-40 minuter.

Etiketter: